Pas 3

Per aconseguir assolir un bon nivell d’escacs el més important és la pràctica. Per molts vídeos que mirem a youtube, partides que seguim en directe a chess24 o problemes que resolem dels que surten al diari, no arribarem mai a ser bons jugadors o bones jugadores sense jugar. Aquesta obvietat se’ns passa per sobre sovint!

D’un temps a aquesta part s’ha posat difícil això de jugar en persona, que és el que realment ens agrada, però afortunadament tenim la possibilitat de jugar gràcies a la informàtica.

Un recomanaré en primer lloc una pàgina web: lichess.org. Molts dels tornejos que s’han jugat durant el confinament s’han fet servir aquesta web, que té un disseny fantàstic, és molt intuitiva i és gratuïta.

Una altra opció per poder jugar a escacs és descarregar un programa. Un recomanaré ICC DASHER, on podreu jugar contra l’ordinador en diferentes nivells. ¿Podreu guanyar-los a tots?

Per jugar amb el mòbil o amb la tauleta podeu descarregar l’aplicació PLAY MAGNUS, on us podreu enfrontar amb una màquina que simula jugar com el campió mundial Magnus Carlsen depenent de l’edat.

Jugar contra persones o contra programes és divertit, però no hem d’oblidar que és una eina per millorar els nostres escacs en tornejos convencionals. És per aquest motiu que no heu de fer partides ràpides, i és recomanable que poseu un mínim de 15 minuts per a cada jugador/a.

¿Per què tant de temps? Doncs perquè hem d’intentar respondre dues preguntes sempre abans de fer qualsevol jugada:

Què a canviat a la posició amb l’ùltima jugada del meu rival.

Què crec que contestarà el meu rival al moviment que vull fer.

Sembla molt senzill, oi? Doncs és una cosa que heu d’intentar sempre, a totes les jugades, ràpides o lentes. Així podem aconseguir cometre menys errors i el nostre nivell pujarà moltíssim. Fer aquestes dues preguntes cada cop que ens toca moure i cercar la resposta porta temps, i per aquest motiu no és recomanable fer partides ràpides.

Així que no ho dubte, agafeu el telèfon o l’ordinador, i a donar les primeres passes com a jugadors i jugadores d’escacs!